Filicori Zecchini

Špičkové výrobky Filicori Zecchini striktně dodržují předepsaný technologický předpis Národního institutu Italského espressa - vydaný v roce 1988 a schválený autorizovaným institutem (C.S.Q.A. certifikát kvality č. 214 z 24. září 1999, DTP 008 ed. 1) - a mají tedy právo být označeny značkou „Italské Certifikované Espresso“. Toto označení kvality může být použito pouze u směsí, které mají přesně stanovené vlastnosti, díky kterým se liší od imitací. Předpis ukládá, aby směs s označením „Italské Certifikované Espresso“ byla získána ze směsi pražených zrn různého původu, která jsou namleta operátorem v momentu přípravy a jsou zpracována ve strojích na kávu takovým způsobem, aby vzniklý nápoj byl harmonií chuti a vůně získané na základě smyslové analýzy. Kávový krém má mít oříškovou barvu s tendencí k tmavé, s narudlými reflexy - jemnou konzistenci bez velkých ok nebo bublin. Vůně kávy má být intenzivní, s nádechem připomínajícím vůni květů, ovoce, pečeného chleba a čokolády. Tento dojem musí přetrvat i po vypití kávy, po několik dalších minut.

zdroj: jaknakavu.eu